{ "title": "Ördek Eti", "image": "https://www.ordek.gen.tr/images/ordek-eti.jpg", "date": "22.01.2024 01:13:17", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Ördek Eti, kulağa güzel geldiği gibi tat olarak da oldukça lezzetlidir. Sürekli tüketilen bir gıda olmadığı için tavuk veya normal et gibi kimse nasıl yapıldığına dair bilgiye sahip olmayabilir şimdi sizlere ördek etinin ızgarada fırında ve kızartma olarak yapılışının tariflerini vereceğim mutlaka denemelisiniz.

Fırında Ördek İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Ördek Nasıl Yapılır?

Ördeğin deri kısmı güzelce alındıktan sonra dışına her tarafına tuz sürülür. Soğanlar rendelenir, soya sosu sirke ve soğan karıştırılır. Tuz sürülen her yere sürülür. 1,5 saat bekletilir ve daha sonra 200 derecede ısıtılmış fırına koyulur. 45 dakika kadar piştikten sonra çıkarılır folyoya sarılır ve tekrar 45 dakika sürede pişirilir. Daha sonra sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.

Ördek Izgarası İçin Gerekli Malzemeleri
Ördek Izgarası Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş ve ateşte tutulmuş ördek omuz hizasına doğru kesilir. Boyun derisi kalmalı çünkü kesilen yer örtülecek. Un ile iyice bastırarak kokusu giderilir daha sonra güzelce yıkanır. Soğanlar rendelenip suyu alınır ve ördek iç dış olmak üzere soğan suyunda bekletilir. Daha sonra içi bolca tuzlanır ve dikilir. Dikerken dikkatli olunması gereken bir nokta vardır, uçları kesilmiş olan kanatlar bacağa dikilmelidir. Şişe geçirilip ateşte pişirilmeye başlanır. Yanına salata ile destek verilebilir.

Afiyet olsun.

Ördek Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
  • 6 adet elma
  • 20 adet mürdüm eriği
  • 1 adet orta boy ördek
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 kahve fincanı un
Ördek Eti Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş ördeğin içine elma ve mürdüm eriğini soyup doğrayın ve içine doldurun. Daha sonra derince bir tencerenin içine koyup fırına atın. 1 buçuk saat piştikten sonra çıkarın ve tencereye çıkan suyunu ayırın suyun içine un ve tuz ekleyerek özleşmesini sağlayın. Ördeği yanında sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }