{ "title": "Ördek Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.ordek.gen.tr/images/ordek-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 14:10:35", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Ördek nasıl pişirilir, Ördek çeşitli şekillerde pişirilebilir. Ördeğin eti tavuk eti gibi kolay pişmediği için biraz zaman alır. Etin pişirilme şeklide çok önemlidir. Etin sert kalmaması için iyi şekilde pişirilmesi lazım.

Çeşit Çeşit Tariflerle Ördek Nasıl Pişirilir?
Fırında Ördek

Malzemeleri
Hazırlanışı: İlk önce ördeğin derisi bıçak yardımı ile soyulur ve soğuk su ile temiz bir şekilde yıkanır. Ördeğin içine ve dışına tuz sürülür ayrı bir kap içerisinde soya sosu, rendelenmiş soğan ve sirke karıştırılır. Bu karışımda tuzlanmış ördeğin içine ve dışına iyice sürülür. Bir saat kadar bu karışımla birlikte ördek dinlendirilir. Bu süre sonunda ördek uygun bir kaba konur ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında belli bir süre pişirilir. Yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirilen ördek fırından çıkarılır ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve bu sıra fırının ısısı 180 dereceye düşürülür tekrar fırına atılır. Bir saat daha pişirilir ve servis edilir.

Ördek Izgarası

Malzemeleri
Hazırlanışı: Ayıklanmış ve ütülenmiş olan ördeğin boynunu omuzları hizasında kesiniz. Kesilen yeri örtmek için boynun derisini kesmeyip bırakın öylece sonra kanat uçlarını kesin un ile iyice ovarak kokusu gidinceye kadar iyice yıkayınız. Soğanları rendeleyip temiz bir beyaz tülbendin içine alıp soğanın suyunu çıkarın bu soğan suyu ile ördeğin içini ve dışını iyice buladıktan sonra bir saat boyunca bu şekilde bekletelim. Bir saat sonunda ördeğin içini tuzlayıp iğneyi sağ bacağının etinden geçirerek açılan yerlerin derilerini birleştirip dikiniz. Yalnız kanatlarını düzgün sararak sol bacağına geçirerek ipliği oradan geri çeviriniz. İki ucu birleştirilip kuvvetli bir düğüm yapılır. Uygun bir şişe takılarak çevire çevire ağır ağır pişirilir.

Ördek Kızartması

Malzemeleri
Hazırlanışı: Mürdüm eriği ve elma soyulup ayıklandıktan sonra küçük küçük doğrayın. Bunlar temizlenmiş yıkanmış ördeğin içine güzelce doldurulur. Uygun bir tencerenin içine alınıp fırına sürülür. İki veya üç saat kadar pişirilir. Etin pişme durumuna göre ayarlanır bu süre. Fırından çıktıktan sonra suyunu ayırın içine biraz tuz ve bir kahve fincanı unu katıp koyulaştırın. Hazırlanan bu sosu ördekle birlikte servis ediniz.

Fırında Mantarlı Ördek

Malzemeleri
Hazırlanışı: Önce ördeğin içine konulacak malzemeleri bir kapta hazırlıyoruz. İri iri doğranmış mantar, soğan daha sonra sarımsakları bütün olarak direk koyuyoruz. Çarliston biberi de iri iri doğrayıp içine kattıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ekliyoruz. Bunlar iyice harmanlandıktan sonra suda iyice yıkanmış olan ördeğin içi bu karışımla doldurulur ve malzemeler dökülmesin diye temiz bir iplikle dikilir. 200 derece fırında 1 saat 30 dakika pişiriyoruz. Ördeğin nar gibi kızarmasını istiyorsak ya mayonez ya da yağ ve salça karışımı üzerine sürülebilir.
" } ] }