{ "title": "Ördek Yemekleri", "image": "https://www.ordek.gen.tr/images/Ordek-Yemekleri-71.jpg", "date": "21.01.2024 07:33:27", "author": "mesut ulusal", "article": [ { "article": "

Ördek yemekleri, denildiği zaman tek tip bir lezzetten söz etmek mümkün değildir. Cinslerine göre lezzet farklılıkları gösterir. Ördek yemekleri evlerde pek tercih edilmez ve sevilmez. Ama biz sizin için en güzel ördek yemeği tarifini vereceğiz.

Ördek eti nasıl olur?

Ördek eti kendine en yakın et türü olan tavuk etiyle kıyaslanacak olursa daha siyah bir ettir. Yabani ördek eti, besi ördeklerine göre daha sert olur. Avlanma yoluyla elde edilen ördek etleri, ördeğin beslenme türüne göre, özellikle tavuk etinin tadına alışkın olanlar için ördek eti biraz kokulu gelebilir. Besili ördekler de ise bu koku gelmez.

Ördek eti nasıl pişirilir?

Ördek eti, tavuk etini andırdığı için tavukların pişirilebildiği tüm yollar ile pişirmek mümkündür. Ancak ördek eti tavuğa göre biraz daha geç pişer bunun nedeni de ördek etinin sert olmasıdır. Özellikle güveçte veya fırında pişirilmesi tavsiye edilir. Yahnisinin yapılması da lezzet açısından çok iyi sonuç verir. Ördek eti deyince Çin mutfağının uluslararası namı olan portakallı ördeği de unutmamak gerekir. Biz kolay ve pratik olsun diye ördek kızartması tarifini vereceğiz. Ördek eti kokusu ağır olmakla beraber hazımsızlığı zordur. Bu yüzden haşlanıp tüketilmesi daha iyidir.

Ördek kızarması için malzemeler
Ördek kızarması nasıl yapılır?

2 adet ördek göğsü alın. Büyük parçalar halinde doğrayın ve haşlayın. Böylelikle ördeğin sert kalması ve ağır kokusu önlenir. Haşlanmış ördeğe tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ve kekik serpin. Tavaya bir miktar tereyağı koyun. Tereyağı ısındıktan sonra baharatlanmış olan ördekleri yağda kızartın. Kenarlarına limon dilimi, üzerine ise maydanoz koyarak süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bunun dışında tavuk gibi birçok ördek yemekleri yapma şansınız vardır.
" } ] }