{ "title": "Portakallı Ördek", "image": "https://www.ordek.gen.tr/images/portakalli-ordek.jpg", "date": "19.01.2024 08:22:42", "author": "Ayça.Yıldırım", "article": [ { "article": "Portakallı ördek, ülkemizde çok sık tüketilmeyen hatta lükse kaçan portakallı ördek, uzak doğunun bağrından kopup sofralarımıza farklı bir tarz ve bol miktarda c vitamini kazandırmaya gelmiş söylenişi bol ahenkli bir yemektir.

Portakallı Ördek İçin Gerekli Malzemeleri
Portakallı Ördek Nasıl Yapılır?

Ördeği iyice temizleyip içini dışını tuzlayın. Portakalın kabuğunu rendeleyip meyvesini küçük parçalara ayırın ve bir kısmını bir çimdik karabiberle beraber ördeğin karnına yerleştirin. Deliği sıkıca kapatıp ördeği göğsünün üstünde duracak şekilde bir kaba yerleştirin. Aynı kaba biraz sıcak su ve biraz sirke ekleyin. Üzerine tereyağı sürün ve fırına verin. Yarım saat sonra ördeği çıkartıp üstüne limon suyu ve portakalın geri kalan kısmını koyduktan sonra tekrar fırında kızartmaya devam edin. 1.5 saate ördeğiniz hazır olacaktır. Defne yaprağıyla sunabilirsiniz. Afiyet, bal, şeker olsun.
" } ] }