Ördek Eti, kulağa güzel geldiği gibi tat olarak da oldukça lezzetlidir. Sürekli tüketilen bir gıda olmadığı için tavuk veya normal et gibi kimse nasıl yapıldığına dair bilgiye sahip olmayabilir şimdi sizlere ördek etinin ızgarada fırında ve kızartma olarak yapılışının tariflerini vereceğim mutlaka denemelisiniz.
Fırında Ördek İçin Gerekli Malzemeleri
2 çorba kaşığı sirke
1 adet orta boy ördek
4 çorba kaşığı soya sosu
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Ördek Nasıl Yapılır?
Ördeğin deri kısmı güzelce alındıktan sonra dışına her tarafına tuz sürülür.
Soğanlar rendelenir, soya sosu sirke ve soğan karıştırılır. Tuz sürülen her yere sürülür. 1,5 saat bekletilir ve daha sonra 200 derecede ısıtılmış fırına koyulur. 45 dakika kadar piştikten sonra çıkarılır folyoya sarılır ve tekrar 45 dakika sürede pişirilir. Daha sonra sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.
Ördek Izgarası İçin Gerekli Malzemeleri
2 adet soğan
1 su bardağı un
1 adet orta boy ördek
Ördek Izgarası Nasıl Yapılır?
Temizlenmiş ve ateşte tutulmuş ördek omuz hizasına doğru kesilir. Boyun derisi kalmalı çünkü kesilen yer örtülecek. Un ile iyice bastırarak kokusu giderilir daha sonra güzelce yıkanır. Soğanlar rendelenip suyu alınır ve ördek iç dış olmak üzere soğan suyunda bekletilir. Daha sonra içi bolca tuzlanır ve dikilir.
Dikerken dikkatli olunması gereken bir nokta vardır, uçları kesilmiş olan kanatlar bacağa dikilmelidir. Şişe geçirilip ateşte pişirilmeye başlanır. Yanına salata ile destek verilebilir.
Afiyet olsun.
Ördek Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
6 adet elma
20 adet mürdüm eriği
1 adet orta boy ördek
Yeteri kadar tuz
1 kahve fincanı un
Ördek Eti Nasıl Yapılır?
Temizlenmiş ördeğin içine elma ve mürdüm eriğini soyup doğrayın ve içine doldurun. Daha sonra derince bir tencerenin içine koyup fırına atın. 1 buçuk saat piştikten sonra çıkarın ve tencereye çıkan suyunu ayırın suyun içine un ve tuz ekleyerek özleşmesini sağlayın. Ördeği yanında sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
22.01.2024 01:13:17
Ördek Eti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
birçok kanatlı eti tükettim ama ördek etini daha önce hiç tüketmedim. Ördek etinin daha yumuşak olduğunu duydum. Peki ördek eti yemek dinen uygun mudur? Mişa . 27.09.2018 03:27:51
Lemeat : Merhaba Mişa Hanım Örrdek eti dini olarak herhangi bir şekilde yasaklanmamıştır. Tavuk eti gibi ördek etini de gönü rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ördek etinin lezzeti tavvuk etine göre çok daha fazladır. Ayrıca ördek eti eğer ordek doğal bir şekilde yetişmiş ise oldukça sağlıklıdır da. 02.10.2018 00:29:41
Faryab : Merhaba. Ördek etinin yenmesinde dinen hiç bir sakınca yoktur. Ördek,yabani ördek, kaz bu ve bunun gibi hayvanların yenmesi dinimizce caiz görülmüştür. 01.10.2018 16:07:08
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024